Клаудио Браво в основата на провала до тук през сезона на Манчестър Сити

Клаудио Браво в основата на провала до тук през сезона на Манчестър Сити

Снимка: The Sun

С идването си на "Етихад", като треньор на Манчестър Сити, Пеп Гуардиола направи една промяна, която бе ключова и която в момента се оказва решаваща за изоставането на "гражданите" на цели 10т. от първата позиция.

Гуардиола взе Клаудио Браво от Барселона, поради добрата му игра с крака, което е в основата на концепцията на испанския специалист за играта, която трябва да започва от вратаря. Поради това виждане, Джо Хаарт бе изритан под наем в Торино и заместникът му започна да "блести" под рамките на вратата.

В Англия извадиха любопитна статистика, която показва, че Клаудио Браво е допуснал 14 гола от 22 изстрела в очертанията на неговата врата, което прави успеваемост по-ниска и от 40%.  При загубата от Евъртън с 4-0, "карамелите" отбелязаха всичките си попадения с единствените 4 изстрела в очертанията на вратата.

От "The Sun", дори нарекоха с насмешка чилийския страж с подигравателното Clownio Bravo. Гуардиола определено може да се замисли и за защитата, където проблемите не са никак малки, но вратарският пост, очевидно си остава "ахилесова пета" за Манчестър Сити.