Защото не заслужават и един фен на Стадион "Васил Левски"!

Защото не заслужават и един фен на Стадион

Тази вечер националният отбор по футбол ще посрещне Италия, в квалификационна среща за Европейско първенство. 

И тази квалификационна кампания започна, както винаги с надеждата, че този път "лъвовете" най - накрая ще ритат на голям форум, но едва след 4 срещи - дежа вю, нов провал, придружен с нови позорни и срамни резултати. 

Горчивият хап на неуспеха започна все повече да присяда, оставяйки неприятен вкус в устата, наподобяващ смесване на уиски с аулин. Катаклизмите при трикольорите достигнаха своята връхна точка след "престижното" 1-1 с Малта насред София. Това бе краят на Любослав Пенев като треньор, който след като бе изритан от БФС, реши да вади кирливи ризи, които бяха обществена тайна - типично по български.

Наследникът на Пената пък е световно известен. За съжаление Ивайло Петев дължи голяма част от славата си, на пратените от Батков ултраси, които го съблякоха публично пред камерите. Клипът с унизителните кадри обиколи страни от Африка, Азия, Южна Америка и разбира се Стария Континент. За мен този треньор има качества, но единственият правилен ход за неговото развитие е далеч от пределите на България. С какъв авторитет ще бъдеш селекционер на националния отбор, като сигурно част от футболистите, които ще тренираш са се превивали от смях по време на гнусното видео с разсъбличането.

В почти всички случаи треньорите са виновни за слабите резултати на отбора и биват уволнявани. Футболистите отнасят по някоя друга критика, но като цяло минават между капките. Ставаме свидетели как Бандаловски уж бе изваден от национала до живот, след престъпен червен картон срещу Дания, а тази вечер Бандата след 2 години отсъствие - титуляр срещу Италия. Явно 2 години се равняват на завинаги. Няма как да не се спра и на нашите VIP - Валери Божинов и Николай Михайлов. Първият можеше да стане един от най - великите български футболисти, но чалга действителността във футбола и като цяло в България, го превърна в поредния провал. Николай Михайлов проби благодарение на баща си и разбира се с малко талант, но и той като Божинов е главен герой в родния чалга филм, където двамцата с Валери вместо пасове, си менкаха жените. Няма как да оставя на страна екс капитанът на отбора Ивелин Попов. Това е поредния прехвален и ужасно посредствен играч. Да носиш капитанската лента означава да носиш най - голямата отговорност. Ти трябва да поведеш отбора, да го вдигнеш в труден момент. Попов обаче след всеки мач оставаше огромен длъжник на тима, с много пропуски и криене по терена, а в последната среща с Малта, уби и най - малката надежда за класиране поне на 3-то място, което дава шанс за бараж. На здраве! 

Рибата се вмирисва от към главата. Главата в случая е БФС, където президентът Борислав Михайлов кърши снага на Преслава и вкарва националния отбор на България в скандални срещи, които се разследват за черно тото - ЮАР - България 1-1(2010г.), Естония - България 2-2(четири дузпи). Родното първенство е едно от най - корумпираните, където уредените мачове изобилстват. Всичко това води до липса на качество, срам и позор по европейските турнири и разбира се нов крах на "трикольорите". Няма да коментирам мениджърските интереси, които в 90% редят състава за почти всеки мач(а треньорът си остава кукла на конци). Истината е, че членовете на БФС се интересуват, как могат да се обогатят още и още и ако може още повече, като не им пука особено, че българският футбол е в будна кома. В нашата съседка Румъния, подобни хора излежават присъдите си за подобни действия. 

Както и да е, ще очакваме следващите квалификации, този път за Световно първенство, с не по - малко надежди. Въпросът е, че докато нищо не се промени в тинята наречена български футбол, нито един фен не трябва да подкрепи този цирк! Защото никой не заслужава уважение, нито треньори, които позволяват да им бъде нареждано, кой да играе, нито футболисти, които се раздават повече в чалготеките от колкото на терена! Ще си позволя да цитирам един фен, който беше написал във фейсбука на Николай Бодуров следното изречение, с което ще завърша:

"СРАМ СТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ!"