Картите в "А" група се раздадоха

Картите в

Последните срещи в родното първенство приключиха, а с тях паднаха и всички неизвестни. Най - голямата въпросителна бе дали Славия или Локомотив Пловдив ще спечели евро квота.

"Смърфовете" се наложиха над Пирин с 1-2 като гост, но това не бе достатъчно, защото в Овча Купел, Славия се справи с Монтана с 3-1 и спечели така важното четвърто място.

Попаденията за "белите" отбелязаха Йомов(21), Станкев(30) и Стоев(88), докато почетният гол за гостите бе дело на Георгиев(79). Така след 20 години отсъствие от европейските терени, благодарение на спечелената Купа на България от ЦСКА, Славия ще се облагодетелства с така ценното място даващо право на участие в Европа, заемайки четвърта позиция в класирането.

В Стара Загора, в мач без абсолютно никакво значение, Берое нанесе поражение на Левски с 2-1, сякаш да докаже на "синьото" ръководство, колко грешен ход бе смяната на Стойчо Стоев. Неговият заместник Люпко Петрович инкасира две поражения в два мача. Домакините направиха пълен обрат с голове на Елиаш и Иво Иванов в рамките на три минути от 65-та до 68-та. За Левски бе точен още през първата част Г. Костадинов(30). 

Левски остана на втора позиция в класирането ,а Берое спечели своите бронзови медали в първенството, което не се беше случвало от 44 години.

Единственото, което остава неясно е дали Монтана или Поморие, ще бъде отборът с елитен статут. Двата тима остава да изиграят баражи, в които ще се реши тяхната съдба.