Обзор на отборите в Група Б на Евро 2016

Обзор на отборите в Група Б на Евро 2016

В Група Б ще се изправят отборите на: Англия, Русия, Словакия и Уелс. 

Ще започнем обзора с тима на Англия, които спечелиха всички свои срещи в квалификациите за първенството.  Това се случва за първи път в историята на националния отбор, а този рекорд бе подпечатан с 31 гола в десетте изиграни срещи.  „Трите лъва“ ще разчитат на партньорството в атака между Джейми Варди и Хари Кейн, които изиграха повече от перфектен сезон.  Двамата общо са отбелязали 58 гола във всички турнири.

Следващият отбор в Група Б е Русия. Руснаците започнаха отчайващо слабо квалификациите, печелейки 8 точки в 6 срещи, което логично доведе до уволнението на Фабио Капело. На чело на „Сборная“ застана треньорът на ЦСКА Москва – Леонид Слуцкии, който спечели 12т. в последните четири срещи.  Руснаците ще бъдат предвождани от техния капитан Игнашевич, който организира по страхотен начин отбраната на отбора.

Словакия се класира за втори път на Европейско първенство. Те се представиха впечатляващо в квалификационната група, където успяха да победят Испания с 2-1. Ключовият играч на словаците е техният капитан Марек Хамшик, който изигра много силен сезон с екипа на Наполи. Той се превърна в третия най – резултатен играч на неаполитанците в цялата им история.

Уелс е последният отбор в група Б.  Те ще разчитат на трима ключови играчи. Камитанът им Ашли Уилямс ръководи по отличен начин защитата на отбора, която допусна едва 4 гола през квалификациите. Гарет Бейл и Арън Рамзи отбелязаха 9 от общо 11-те попадения на Уелс и те ще бъдат играчите, на които ще се разчита много във Франция. Гарет Бейл остави зад гърба си много силен сезон с Реал Мадрид, печелейки Шампионската Лига с „кралете“.