УЕФА направи списък на най-добрите футболисти, които ще играят на Европейското

УЕФА направи списък на най-добрите футболисти, които ще играят на Европейското

Снимка: www.uefa.com

УЕФА обяви най - добрите играчи, които ще вземат участие в Евро 2016. Ранглистата е направена на базата на статистическите показатели на всеки един от футболистите, в изиграните квалификации.

Кристиано Роналдо и Златан Ибрахимович са двамата най-високо оценени футболисти, според специалния алгоритъм, който изчислява статистическите данни на всеки един от футболистите. 

Барометърът, по който се оценявали играчите, използвал данните от тяхната форма в квалификациите за Евро 2016, представянето на техните тимове и не на последно място, опонентите срещу които се изправяли.

Кристиано заема първо място из между всички селектирани, след него се нарежда Златан Ибрахимович, а трето и четвърто място биват отредени френските национали Антоан Гризман и Дмитри Пайе. 

В халфовата линия отлично са се представили Джеймс Милнър, Коке, дефанзивният полузащитник на Виляреал Бруно Сориано, Тони Кроос и Марек Хамшик.

Мануел Нойер пък се  е  справил най - добре под рамката на вратата. В нападение освен Златан Ибрахимович и Роналдо, в идеалния отбор са номинирани и Томас Мюлер и Гарет Бейл.