Китайският бизнесмен с грандиозен план за Астън Вила

Китайският бизнесмен с грандиозен план за Астън Вила

Китайският бизнесмен Д-р Тони Жиантонг Ксиа, който купи бирмингамци след изпадането им от Висшата Лига, е готов на всичко, да върне бившия клуб на Стилян Петров в елита на Англия, след една година. 

Първата стъпка е направена с привличането на качествен треньор в лицето на Роберто ди Матео. От Астън Вила обявиха днес официалното назначаване на мениджъра, който ръководеше Шалке 04 през изминалия сезон, но бе уволнен от клуба за незадоволителни резултати.

Ди Матео има опит на Острова, ръководейки Челси за кратък период от време, който може да се определи като най -славния във визитката на наставника. Със "сините" от Лондон, италианският мениджър спечели Шампионската Лига, но това не се оказа достатъчно за Роман Абрамович, който го освободи малко след историческия успех.

Роберто ди Матео бе наставник и на У.Б.А. и то именно във Чемпиъншип. Тогава специалистът успя да спечели промоция и да класира "дроздовете" във Висшата Лига през 2010г., нещо което феновете на Вила се надяват да стори и с техния отбор. 

Д-р Тони Ксиа закупи клуба за 60  милиона паунда, като 39 годишният бизнесмен иска да възроди отбора и да го направи един от водещите топ 6 тимове в Премиър Лийг. Астън Вила финишира на последно място в класирането с актив от 17 точки, печелейки едва три срещи през целия сезон.