Обзор на Група С за Евро 2016

Обзор на Група С за Евро 2016

В група C ще се сблъскат отборите на - Германия, Украйна, Полша и Северна Ирландия. Групата ще бъде една от най - интересните, предоставяйки много равностойни двубои.

Започваме с водача Германия. Бундестимът е актуалният световен шампион, но ще се бори да завоюва своята първа купа от Европейско първенство за период от 20 години и втори пореден трофей на национално ниво след Световната Купа, която вдигнаха в Рио. Тимът на Йоаким Льов е претъпкан с класни футболисти . След отказването от отбора на Филип Лам, в ключов футболист се превръща нападателят на Байерн Мюнхен - Томас Мюлер. Той вкара 9 гола в 9 квалификационни срещи  и след отказването и на Мирослав Клозе от отбора на Германия, неговата роля определено ще бъде много важна. Маншафта допусна една единствена загуба в квалификациите от Полша с 2-0.

Следващият участник в групата, който ще разгледаме е Северна Ирландия. Северноирландците бележат сериозен прогрес в своето футболно развитие, имайки предвид, че преди около три години съставът търпеше загуби от футболни джуджета като Люксембург. Северна Ирландия е най - ниско поставения отбор, който се е класирал някога на Европейско първенство. Като ключов играч може да бъде избран нападателят Лафети от Норич.

Украйна е третият тим, на който ще се спрем. Те се класираха на първенството отстранявайки Словения след плейоф, като това може да се отчете като голям успех, защото украинците бяха близо до големите форуми, но 5 пъти не можеха да се справят със своите съперници именно на баражите. Ключовият футболист е капитанът Андрей Ярмоленко, който се състезава а Динамо Киев и дълго време беше свързан с трансфери към едни от най-големите отбори в Европа.

Завършваме с тима на Полша. "Дружина полска" са събрала може би най- силния си отбор от много години. Това е много опасен тим особено в офанзивен план с Робърт Левандовски, който е спряган за трансфер в Реал Мадрид и вкара 30 гола във всички турнири през изминалата кампания и нападателят на Аякс Милик, който вкара 31 гола във всички турнири през този сезон.