Секс скандал в лагера на испанския национален отбор. Де Хеа може да изгори за титулярното място.

Секс скандал в лагера на испанския национален отбор. Де Хеа може да изгори за титулярното място.

Имената на трима испански национали бяха забъркани в секс скандал, за който гръмнаха медиите в Испания. Защитен свидетел е дал показания срещу Алиенде Фернандес "Торбе" който е звезда от испанските порнографски филми, за склоняване към проституция, сексуално насилие, изнудване, педофилия и порнография с малолетни и непълнолетни.

Защитеният свидетел споменава и имената на трима испански национали, които също са забъркани в сексуално насилие, като те са футболистът на Атлетик Билбао Икер Муниаин, халфът на Реал Мадрид Иско и вратарят на "червените дяволи" Давид де Хеа.

Играчите са заподозряни в изнасилване, на лицето, което е дало показанията,като случаят датира от 2012г. Момичето е било доведено насилствено в 5 звезден хотел в столицата Мадрид от "Торбе", като Де Хеа също присъствал и отвел потърпевшата в хотелска стая, където чакали неговите съотборници Иско и Муниаин. Играчите я заплашили, че ако не прави каквото пожелаят, ще бъде набита.

След случката, Давид де Хеа останал в контакт с жертвата, и започнал да я заплашва да не каже нито дума за станалото в хотелската стая. Кореспонденцията обаче изтекла до прокуратурата, а също така е станало ясно, че момичето не получило никакво възнаграждение, защото "Торбе" и взел всичките пари.

Това не е всичко. Оказало се, че Де Хеа искал да уреди друго момиче с 5 - ма футболисти на "червените дяволи", но това се провалило, според показанията на защитения свидетел. Името на вратаря на Манчестър Юнайтед се свързва отново с "Торбе" при друг случай, в който има пострадало физически момиче.

Давид де Хеа по всяка вероятност ще бъде изваден от състава на Испания в предстоящите мачове на "ЛаРоха" но това може да се окаже най - малкия проблем за стража, за който се очертават сериозни проблеми с правосъдието.