Протестът на феновете, опразни "Емирейтс"

Протестът на феновете, опразни

В отложения мач между Арсенал и У.Б.А., който "артилеристите" спечелиха с два гола на Алексис Санчез, ясно пролича недоволството от поредния провален сезон за Арсенал.

От клуба предприеха отчаян ход, пускайки в продажба билети за места, които са закупени от притежатели на сезонни карти, които са отказали да присъстват на стадиона. 

Момчетата на Арсен Венгер поведоха в класирането средата на януари, възраждайки надеждите за спечелване на първенството, което не ставало факт от 2004 година. Всички надежди бяха разбити на пух и прах в течение на сезона, а футболистите бяха освирквани от феновете в последните двубои с Кристъл Палас 1-1 и Уест Хям 3-3. 

Арсенал се провали на 1/16 финалите в Шампионската Лига, отпадна за FA cup в 6-ти кръг и бе отстранен за Купата на Лигата в четвърти кръг.

Недоволството срещу Арсен Венгер е все по - голямо и на французина често му се налага да отговаря на въпроси относно бъдещето му в клуба. 

Около 2500 свободни места се видяха на "Емирейтс", които се заемат от феновете с членски карти, а няколко стотици повече бяха незаетите седалки от останалите фенове.