Първата бомба на Евро 2016 гръмна

Първата бомба на Евро 2016 гръмна

Снимка: Facebook

Австрия преклони глава пред Унгария и загуби с 0-2. Фаворитът за спечелване на срещата и за едно от първите две места в група F изигра безобразен мач и заслужено загуби двубоя.

Головете за "маджарите" отбелязаха Салай(62) и Щибер(87), като унгарците имаха и възможността да доиграят мача с човек повече, тъй като Драгович бе изгонен след втори жълт картон в 66-та минута. 

Австрийците имаха шанс още броени секунди след първия съдийски сигнал да поведат, но удар на Давид Алаба срещна гредата. Малко след това отново пред футболиста на Б. Мюнхен се откри възможност за гол, но отново унгарците запазиха суха мрежата си. 

След силните начални минути за австрийците, мачът се поуспокои и положенията пред двете врати бяха рядкост. Балаш Джуджак имаше шанс да изведе "маджарите", но ударът му мина покрай гредата, а Харник трябваше да вкара за Австрия след отлична атака започнала от Арнаутович, но ударът му бе меко казано нескопосан.

Втората част Австрия започна силно, както първата, но отново не успя да оползотвори създадените положения, пропилявайки всичко с лека ръка. Унгария играеше на контраатака, но действията им бяха по - скоро мудни. Въпреки това, защитата на австрийците беше пълна трагедия и бранителите бяха толкова дезориентирани, че сами успяваха да си навлекат проблеми.

Именно след една от редките атаки на Унгария, изключително обърканата защита на Австрия допусна комбинация между Клайнхайслер и Салай, като нападателят завърши отлично и изведе Унгария напред в резултата. Четири минути по - късно Драгович получи заслужен втори жълт картон и остави отбора си с човек по - малко.

След като останаха с човек повече, Унагария започна да контраатакува много успешно и след няколко провалени възможности за гол именно след контраатака, то в 87-та минута вече грешка нямаше и Щибер оформи крайния резултат от 2-0.