Уелс спечели група В, Англия втора, а Словакия ще чака развръзка от останалите групи

Уелс спечели група В, Англия втора, а Словакия ще чака развръзка от останалите групи

Уелс разгроми Русия с 3-0 и спечели групата си, събирайки актив от 6т., докато Англия и Словакия завършиха при нулево реми и заеха съответно второто и третото място в подреждането.

Водени от Гарет Бейл, уелсците завоюваха класически успех над Русия, като по този начин обезпечиха класирането си в турнира, а с оглед на крайния резултат в другия мач, спечелиха и група В.

Головете за британците реализираха Арън Рамзи(11), Нийл Тейлър(20) и Гарет Бейл в 67-та минута, който отбеляза своя трети гол в турнира и оформи крайния резултат от 3-0.

Англия се провали в опитите си да победи Словакия и трябваше да се примири с втората позиция в класирането. "Трите лъва" отправиха впечатляващите 29 изстрела към вратата на противника, но едва 4 от тях се оказаха в нейното очертание. 

Отбраната на Словакия бе перфектно дирижирана от бранителя на Ливърпул Мартин Шкъртел. В повечето време от срещата словаците се бранеха с целия си отбор пред вратата, като това доведе и до ценната точка. Тя дава реални шансове за класиране на 1/8 финал като почти сигурно Марек Хамшик и неговите съотборници ще бъдат сред четирите най - добри трети отбора след завършването на всички срещи в останалите групи.