Исландия се класира на второ място в Група F

Исландия се класира на второ място в Група F

Исландия победи с 2-1 Австрия и е на исторически 1/8 финал. Островитяните започнаха ударно и още във втората минута гредата трябваше да спасява Австрия.

В 17-та минута обаче Исландия излезе напред в резултата. Бьодварсон бе точен с прецизен изстрел в долния десен ъгъл на вратата. До края на полувремето австрийците натиснаха, но не успяваха да оползотворят положенията, които създадоха. За капак на всичко, Драгович опропасти дузпа, стреляйки в гредата и след като се беше превърнал грешник в първия мач срещу Унгария, изкарвайки си глупав червен картон, успя да затвърди негативното впечатление към себе си и в този двубой.

През второто полувреме Австрия натисна още повече, а Исландия дебнеше на контраатака. След една от множеството възможности открили се пред австрийците, най - накрая падна изравнително попадение, като негов автор стана Шьопф в 60-та минута.

Голът вдъхна допълнителна енергия на Австрия и отборът тръгна вабанк да вкара победно попадение, което да го класира на 1/8 финал. Исландия използваше открилите се празни пространства в защитата на своя опонент и само късмет попречи на отбора на Ларс Лагербек да вкара нов гол на контраатака.

В продължението Исландия все пак стигна до победата. Вратарят на австрийците се беше включил в половината на противника, но вместо да помогне за гол, остави вратата си опразнена. Бърза контраатака на исландците оползотвори създалата се ситуация и Траустасон донесе историческата победа на отбора.

Успехът класира Исландия на второ място в Група F, което означава, че там ги чака отбора на Англия.