Азар най - накрая се събуди от летаргията

Азар най - накрая се събуди от летаргията

Снимка: www.skysports.com

Халфът на Челси и белгийският национален отбор Еден Азар изпрати кошмарен сезон със "сините" от Лондон. Представянето му обаче по терените във Франция е сигурен знак, че Азар започва да намира отново правилният ритъм в играта си.

С "червените дяволи" от началото на Евро 2016, полузащитникът започна да блести с познатата светлина, с която бяхме свикнали да го виждаме в мачовете му за Челси преди сезон 2014/15. 

До момента представянето му е впечатляващо - 1 гол, 3 пъти печели приза играч на мача, като има и 3 асистенции в изиграните четири срещи от началото на турнира.

Ако направим една проста равносметка с асистенциите му за Челси през миналия сезон, то виждаме, че те са 3 за цялата кампания във Висшата Лига.

По отношение на дрибълите, Азар се нарежда на второ място от всички футболисти в групувата фаза на първенството, като пред него е единствено Гарет Бейл.

Признаците за събуждането се видяха едва в края на сезона, когато белгиецът наниза 4 гола в 5 мача, като два от тях бяха истински шедьоври.

След като Компани се контузи, Азар е капитанът на "червените дяволи" и той трябва да поведе отбора към мечтан триумф във Франция.