Исландия изхвърли Англия от Евро 2016

Исландия изхвърли Англия от Евро 2016

Снимка: Facebook

Исландия шокира Англия и изхвърли британците от Европа след 2-1 без референдум. Головете в срещата вкараха Уейн Рууни(4), Рагнар Сигурдсон(6) и Колбай Сигторсон(18).

Всички попадения паднаха през първата част, като "трите лъва" получиха възможността да изпълнят дузпа още в третата минута заради нарушение на стража Халдорсон срещу Рахим Стърлинг. Дузпата изпълни точно Уейн Рууни, който продължи отличната си статистика без пропуснат наказателен удар за националния отбор. 

Две минути по - късно Исландия ликуваше. След типичното за отбора дълго изпълнение на странично хвърляне, Арнасон продължи с глава към Сигурдсон, който изравни резултата в 6-та минута.

В 18-та минута обратът беше на лице, след силен изстрел от границата на наказателното поле на Сигторсон. Джо Харт се намеси изключително слабо и допусна топката да се търкулне в мрежата, като голът определено може да лежи на неговата съвест.

До края на срещата Англия не можа да създадете нито едно стопроцентово положение пред исландската врата. Удари от далечна дистанция бяха единственото оръжие, което по никакъв начин не затрудни Халдорсон. За сметка на това, исландците можеха да решат всичко в 55-та минута, след задна ножица на Рагнар Сигурдсон, но изстрелът попадна точно в Харт.

Сензационната победата изпраща Исландия на 1/4 финал срещу домакина Франция, а Англия стяга куфарите. Победата е историческа за малката нация, а коментарът на Кари Арнасон описва всичко: "Това без сянка на каквото и да е било съмнение е най-голямата победа в историята на исландския футбол."