След провала заваляха оставките

След провала заваляха оставките

След фиаското, което претърпяха "трите лъва" от Исландия, логичното се случи и Рой Ходжсън подаде оставка. Англия се провали на пореден голям форум, като от считана за един от фаворитите, трябваше да напусне надпреварата, след крах от малката Исландия . 

Ходжсън успя да доведе Англия до 10 победи в 10 срещи в квалификациите, но се провали тотално на Евро 2016. В цялата си кариера като мениджър на "Трите лъва", той успя да постигне 33 победи в 56 срещи. 

Статистиката му е доста негативна в мачовете на голям форум, където Англия спечели едва 3 от 11 двубоя. 68-годишният треньор замени на поста Фабио Капело, но след елиминирането от абсолютният дебютант Исландия, хвърли своята оставка.

Висенте дел Боске постъпи също като своя колега Ходжсън и след като Испания бе елиминирана от Италия на 1/8 финал, се наложи да совбоди поста по собствено желание.

Дел Боске спечели с "Ла Роха" Световната титлата през 2010, като направи и отбора Европейски шампион през 2012. За заместник на 65-годишния мениджър се спряга името на Хоаким Капарос.