Славия постигна изненадваща победа над полския Заглебие Любин

Славия постигна изненадваща победа над полския Заглебие Любин

Славия се върна в европейските клубни турнири с победа, след 20 годишно отсъствие. Отборът на Александър Торханов спечели с 1-0 над полския Заглебие и има не лоши шансове за продължаване напред в турнира.

През по-голямата част от мача полският тим владееше топката и се опитваше да стигне до победата, но перфектна игра в защита на Емил Мартинов и Сергеев, както и няколко намеси на стража Кирев попречиха на Заглебие да оползотвори по - добрата си игра на терена.

Славия разчиташе предимно на контраатака и на скоростта на своите играчи, които бързо изнасяха топката и поставяха под напрежение отбраната на гостите. 

След като през първата част Заглебие беше отборът, който диктуваше нещата на терена и оставяше впечатлението, че единственото, което остава, за да затвърдят предимството беше само отбелязването гол, но второто полувреме "белите" поизравниха играта.

В 56-та минута Александър Тарханов направи дойна смяна, като в игра се появиха Карабельов и Димитров на местата на Балджийски и Кръстев, като именно тези промени направиха Славия малко по - офанзивен сравнение с представянето им преди промените.

Заглебие Любин продължаваше да владее топката, но не успяваше да създаде сериозни опасности. Славия пък продължаваше да чака своя шанс на контраатака и той дойде в 85-та минута, когато Абуд Омар направи отличен пробив и пусна към Сердер Сердеров, който вкара победния гол в юбилейния 50 мач на Славия в Европа.

Победителят от двойката Славия - Заглебие Любин ще срещне в следващия кръг сръбския гранд Партизан.