Португалия стигна до полу-финал без победа, сълзите останаха за Полша

Португалия стигна до полу-финал без победа, сълзите останаха за Полша

Португалия си запази място сред най - добрите четири на Евро 2016, след като преодоля Полша след изпълнение на дузпи с 5-3. В редовното време двата отбора не се победиха и завършиха 1-1. 

Головете вкараха Робърт Левандовски още във втората минута, след асистенция на Камил Гросицки и младата звезда на португалския футбол и ново попълнение на Б. Мюнхен Ренато Санчез, който препарира Фабиански, след страхотен изстрел от границата на наказателното поле в 33-та минута.

До повече голове в редовното време и в назначените продължения не се стигна и полуфиналистът трябваше да се реши след рулетката на дузпите.

В грешник за "дружина полска" се превърна Куба Блашчиковски, който бе един от героите за поляците, бивайки забъркан в последните 4 гола на отбора ръководен от Адам Навалка.

За Полша от дузпите бяха точни - Робърт Левадовски, Милик иГлик, а Якуб Блашчиковски пропуска четъртия наказателен удар. "Мореплавателите" не сгрешиха нито веднъж като всички изпълнители бяха точни - Роналдо, Санчес, Моутиньо, Нани и Куарешма, за да изпратят Португалия на 1/2 финал без спечелен мач в редовните деведесет минути.

 Победителят в двубоя между Уелс и Белгия и ще бъде съперник на Португалия в полуфиналната фаза.