Краят на една ера

Краят на една ера

Снимка: www.skysports.com

След като преди няколко дни стана ясно, че Раян Гигс ще напусне Манестър Юнайтед, извадихме част от рекордите на легендата, който започна развитието си в клуба през далечната 1987 година, когато е бил едва на 14 години.

Като "червен дявол", Райън Гигс е изиграл 963 мача. Уелсецът е нанизал 168 гола, което го превръща в шестия най-резултатен играч в историята на Манчестър Юнайтед.

Вкарал е 21 отделни сезона, като е направил и 162 асистенции само във Висшата Лига. За престоя си на "Олд Трафорд" Райън Гигс вдига 34 трофея, от които 13 титли на Премиър Лийг, 2 пъти купата на Шампионката Лига, като за 29 години в отбора, Гигс е имал 150 съотборника. 

Във визитката му са записани и 9 рекорда на Гинес, както и ролята на асистент мениджър на Луис ван Гаал, а преди това и играещ мениджър на отбора за кратък период от време. 

Идването на Жозе Моуриньо в клуба и избора му за негов първи асистент на сънародника му Руи Фария, предопредели решението на Гигс да напусне клуба, обявявайки желанието си да стане главен мениджър и да води свой отбор.