Лудогорец показа, че е израстнал, но има още какво да учи

Лудогорец показа, че е израстнал, но има още какво да учи

Снимка: www.focus-sport.net

Лудогорец стартира поредната си европейска кампания, която започна с гостуване на Базел. На "Санкт Якоб Парк" ,"орлите" познаваха единствено вкуса на поражението като гости на този съперник, нямайки и отбелязан гол на швейцарска земя, но всичко това беше до вчера.

Лудогорец не само,че не загуби, каквито бяха очакванията на букмейкърите, но трябва да съжалява, че не спечели. Факт е, че феновете отдавна не се питат - колко гола ще получи българският представител в евротурнирите, разбира се,когато този представител е Лудогорец, за всички останали, въпросът е актуален.

Очакванията нормално са високи, а с представянето си, "зелените" ги оправдават напълно. Надграждането при разградчани е видно,но разбира се има какво още да се желае. Опитът натрупан по европейските терени определено си личи в играта на Лудогорец, но вчерашният мач, е един прекрасен урок, от който може да се извлекат важни поуки.

Шампионската Лига е турнирът, в който се играе футбол от най-високо ниво и всяка една загуба на концентрация, допусната грешка, колкото и минимална да е тя, се оказва фатална и се наказва от противника, както в това с убедиха и "зелените". Колективното неразбирателство между вратар и защита, доведе до гола на Щефен, който донесе точката на Базел.

Сигурни сме, че в Разград са си взели бележка и "орлите" ще полетят още по-високо, радвайки българския изстрадал фен. Още по-позитивното е, че както треньор, така и футболисти са здраво стъпили на земята и работят усилено за постигането на по-добри резултати. Дано скромността в изказванията продължи, а Лудогорец да говори на терена, така, както всички знаем, че може.