Отново красива игра, но с горчив привкус на края.

Отново красива игра, но с горчив привкус на края.

Снимка: Mirror

Арсенал се класира за 1/8 финалите в Шампионската Лига, побеждавайки Лудогорец с 2-3 на Стадион "Васил Левски", а втората загуба от "топчиите", поставя едни и същи въпроси, относно представянето на българския шампион.

За никой не е тайна, че в защитен план, "орлите" се провалят и разчитат на класата си в атака, да решават мачовете, както в родното първенство, така и в Европа. Проблемът е, че в Първа Лига дори да инкасираш три попадения от Дунав (Русе), то може да върнеш пет и повече, но картината по европейските терени е доста по-различна.

Звучният шамар, който отнесе тима воден от Дерменджиев на "Емирейтс", трябваше да включи сигналната лампа и до известна степен го направи, но от треньорския щаб има още върху какво да работят.

Големи специалисти са критикувани, че отборите им играят скучен футбол, не показват нищо интересно на терена и печелят минимално с един гол разлика, но истината си остава една, след време никой няма да запомни дали си играл красиво или не, а какъв е бил крайният резултат от мача.

Няма как да не остава горчивина, след като си имал аванс от два гола срещу Арсенал,а след края на срещата да останеш с празни ръце. Капитанът Дяков побърза да поеме вината за поражението, но според нас футболистите не могат да бъдат обвинявани до толкова, до колкото изпълняват постройката и схемата на игра за дадения мач.

По всяка вероятност може да прозвучи абсурдно да се хвърли вина и върху Георги Дерменджиев, но за какво да го виним, че Лудогорец играе красиво и за съжаление инкасира красиви загуби?  

Дерменджиев направи грешката да излезе като равен с равен да се надиграва в Лондон с "артилеристите", казвайки, че това е стила на Лудогорец. Да, съгласни сме, че това е стилът, но препоръчително е в определени двубои, да има гъвкавост и промяна на стила, спрямо противника.

В София Лудогорец изнесе много приличен двубой, като пропуските на Вандерсон, според нас можеха да донесат и трите точки на "зелените", но за съжаление в отбрана, отново Моци и компания разочароваха с представянето си и се стигна до горчивата загуба. Да, трябва да се работи изключително много в дефанзивен план, но това естествено им е ясно в Разград.

Започваме обаче да се чудим, дали не предпочитаме един скучен Лудогорец, който да побеждава рутинно, без много блясък с по 1-0, вместо да инкасира красиви загуби.

Не, "лудостта" и емоциите, които носят мачовете на Лудогорец са закодирани в името на отбора и именно те правят разградчани толкова уникални. Надяваме се Лудогорец да продължи да играе по начина, по който го прави, но не във всички срещи и не на всяка цена, защото когато един клуб изповядва само един стил на игра, той става лесно предвидим за съперниците си - справка Арсенал(последно шампион на Англия 2003/2004).