Уест Бромич разби Бърнли

Уест Бромич разби Бърнли

Снимка: The Telegraph

Уест Бромич Албиън размаза Бърнли с 4-0 в последения двубой от 12-ия кръг на Висшата Лига. Домакините изковаха успеха още през първата част, когато натрупаха аванс от три попадения.

Мат Филипс(4) се разписа в началните минути на срещата, след като се възползва от груба грешка в защитата на Бърнли. Шотландецът получи подарък от бранител на "виненочервените", който го изведе сам срещу вратаря, а Филипс не се поколеба и стреля мощно за 1-0.

Джеймс Морисън покачи на 2-0 в 16-та минута, след като бе изведен по отличен начин от Саломон Рондон. Друг шотландец в лицето на Дарън Флетчър(37) направи резултата класически. Бившият футболист на Манчестър Юнайтед оползотвори пас на Мат Филипс,който увенча добрата си игра освен с попадение и с асистенция.

През втората част гостите се стабилизираха, но нямаше как да наваксат прекалено голямата разлика в резултата, който набъбна с още един гол в тяхната врата. Възстановилият се от контузия Рондон оформи крайния резултат от 4-0  в 64-та минута. 

Победата помогна на отбора воден от Тони Пюлис да изпревари Бърнли в класирането и да се изкачи в горната половина на таблицата,събирайки актив от 16т., заемайки 9-та позиция. "Виненочервените" пък са 12-ти със своите 14т.