Наполи спечели най-оспорваната група

Наполи спечели най-оспорваната група

Снимка: Facebook

Наполи спечели група "Б", в която до последно не се знаеше кои отбори ще продължат в Шампионската Лига и кой тим ще се състезава в елиминационната фаза на Лига Европа.

Преди срещите между Бенфика и Наполи и Динамо Киев срещу Бешикташ, неаполитанците и "лисабонските орли" имаха равен актив от по 8 точки, докато Бешикташ бе събрал 7т. и успех в Киев, го пращаше напред в турнира на богатите.

През първото полувреме нямаше много интересни моменти, но и новините, които долитаха от Украйна, до голяма степен успокояваха и двата отбора. Динамо Киев мачкаше Бешикташ, което означаваше, че Бенфика и Наполи ще са на 1/8 финал в Шампионската Лига.

Италианците имаха преимущество от преките двубои, след успех с 4-2 на "Сан Паоло", но това не им попречи да накажат своя съперник отново. Голове на Хосе Кайехон(60) и Дрис Мертенс(79), осигуриха успеха на гостите. За Бенфика се разписа Хименез в 87-та минута, но време за обрат нямаше и португалците трябваше да се задоволят с втората позиция в групата.

В останалата среща в група "Б", Динамо Киев спечели най-голямата си победа в историята на Шампионската Лига, разгромявайки Бешикташ с      6-0, като гостите трябваше да доиграят срещата и с двама човека по-малко след изгонването на Бек и Абубакар, а загубата ги прати в Лига Европа.