Севиля няма да играе в Лига Европа

Севиля няма да играе в Лига Европа

Снимка: Facebook

Олимпик Лион и Севиля завършиха при нулево равенство, което бе достатъчно на андалусийци за втората позиция в група Н. Лион се нуждаеше от победа с два гола аванс, за да отстрани испанския тим, но не успя да постигне дори минимален успех.

Логично гостите разчитаха на дефанзивен стил на игра с използването на контраатаки. "Хлапетата" пък се мъчеха да пробият защитната стена на Севиля без особено голям успех. 

Все пак първи до гола се доближиха севилци, след като Витоло не успя да реализира, защото ударът му срещна гредата. Гредите помогнаха обаче и на гостите, след като първо Толисо стреля с глава и топката се отби в горната греда, а след това отново напречният стълб бе помощник на Рико, след изстрел на Валбуена.

Новините от стадиона в Торино, където Ювентус водеше с 2-0 на Динамо Загреб означаваха, че Севиля трябва да до играе спокойно двубоя, което се и случи и този път, вместо в турнира на Лига Европа, за който андалусийци сякаш имаха абонамент,  под ръководството на Унай Емери, ще продължат в елиминационната фаза на Шампионската Лига.