Лудогорец отново бе препънат от Черно Море.

Лудогорец отново бе препънат от Черно Море.

Снимка: ludogorec.net

Лудогорец не успя да завърши календарната 2016 с победа. Разградчани направиха 1-1 на "Лудогорец Арена"срещу Черно Море и по този начин не успяха да изравнят рекорда на Левски от 14 поредни победи в първенството. 

През първото полувреме домакините опитаха да наложат натиск, но усилията им да стигнат до гол не бяха достатъчни. Клаудио Кешеру и Кафу не успяха да поразят целта, след като пред тях се откриха най-чистите положения. "Моряците" пък можеха да изненадат  разградчани в края на полувремето, но Малик опропасти възможността.

Втората част започна вихрено. Още в 49-та минута Клаудио Кешеру вкара за 1-0, но само две минути по-късно гостите ликуваха, след като Марек Кузма изравни резултата. В 75-та минута тимът воден от Георги Иванов остана с човек по-малко. Даниел Георгиев получи втори жълт картон и бе отстранен. 

До края на срещата най-добрите положения бяха създадени от "орлите", но късметът не бе с тях. Първо изстрел на Марселиньо бе спасен със сетни сили от Коварж, а в края на срещата отново Марселиньо стреля опасно, но топката срещна гредата. 

Точката увеличи аванса на Лудогорец на 10т. пред втория Левски, но "сините" имат шанс да скъсят дистанцията от шампионите, ако успеят да надделеят при домакинството си на Нефтохимик.