Сълзи и емоции в зала "Арена Армеец"

Сълзи и емоции в зала

Изигра се последната среща в професионалната кариера на диагонала на националния отбор Владимир Николов. “Моята игра” е озаглавено шоуто, в което участие взеха много български и световни звезди на волейбола, а домакин беше най-голямата зала у нас “Арена Армеец”.

Спорът на площадката бе между отбора на звездите, воден от легендата на руския и световен волейбол Владимир Алекно, и националния отбор на България, ръководен от Пламен Константинов. В звездната селекция личат имената на Никола Гръбич, Александър Волков, Христо Златанов, Ники Николов и либерото на родния отбор Теодор Салпаров. Пламен Константинов пък залага на експериментален състав в този шоу-мач. В шесторката получават възможност за изява млади момчета като Сеганов и Маринков. Отборът на звездите спечели с 3-0 гейма -     (25-23;25:23;25:20) и последният мач на капитана на българския национален отбор завърши с победата. 

Речта на капитана бе един от най - емоционалните моменти в зала "Арена Армеец", където пред над 8000 зрители, той се просълзи и не успя да завърши словото си пред бурните възгласи на публиката.

Бенефисът - "Moята игра" бе с благотворителна цел, като Владо Николов реши да дари всички приходи от срещата на детското онкохематологично отделение към УМБАЛ "Св. Георги" в гр. Пловдив.

След края на мача, Владо се сбогува със своите съотборници, като българският диагонал предаде лентата на своя наследник - Виктор Йосифов, който ще бъде новият капитан. 

В края на събитието, на терена се появи неговата съпруга с трите им деца, което бе поредният емоционален момент за вечерта и показа символичното прекратяване на една професионална спортна кариера.