Дунав очаква жребия за Лига Европа

Дунав очаква жребия за Лига Европа

Снимка: facebook

Дунав Русе се приготвя да бъде участник в турнира Лига Европа. Русенци  са започнали с картотеката на своите играчи за европейските клубни турнири и очакват решението на УЕФА, което ще бъде обявено в понеделник.

"Драконите" разчитат, че в крайна сметка те ще се окажат отборът, който ще представлява България, а не ЦСКА-София, за които все още не се зане дали лицензът получен от БФС ще бъде признат от УЕФА. От Дунав публикуваха своята позиция:

"В понеделник, ако всичко се развие според очакванията на всички в Русе, "Дунав" ще бъде представляван от своя изпълнителен директор Ивайло Петков на жребия. Русенци се очаква и да използват своя градски стадион в Русе, който очаква формално разрешение от УЕФА за първия и втория предварителен кръг на Лига Европа".

Като заинтересована страна, ние следим развоя на случая. Към този момент няма ясно официално и окончателно становище по този въпрос. Във връзка с това, ние чакаме решение на съответните компетентни комисии и органи към УЕФА и БФС. Дотогава отборът на „Дунав“ провежда своята подготовка за новия сезон в Първа лига. Все пак в случай на благоприятен за нас развой, сме готови да реагираме адекватно“.