Чили стартира с победа на Купата на Конфедерациите

Чили стартира с победа на Купата на Конфедерациите

Снимка: The Indian Express

Чили и Камерун откриха сблъсъците в Група "В" от Купата на Конфедерациите. Чилийците се наложиха след два късни гола на Артуро Видал(81) и Варгас(90+1).

През първата част отборът на Чили имаше сериозно надмощие като още в първите минути на срещата, гредата трябваше да помага на Ондоа, след изстрел на Едуардо Варгас.

В 11-та минута, изненадващо Камерун стигна до попадение след статично положение и изстрел с глава на Нгаджуи, но голът не бе признат поради извършено нарушение в атака срещу Видал. 

След като цяло полувреме късметът на чилийците пред гола им изневеряваше, то в самия край на първата част, Варгас успя да преодолее Ондоа. Голът предизвика бурна радост и при футболистите и при щаба на южно американците, но тази радост бе попарена от намесата на видео асистентите, които отмениха попадението поради засада, която най-вероятно бе в сантиметри, ако изобщо съществуваше.

През второто полувреме Чили продължи да се мъчи да отбележи, но опитите им бяха безрезултатни. В игра се появи Алексис Санчес, който беше ключът към успеха. Именно той асистира в 81-та минута към Артуро Видал, който с глава вкара за 1-0. 

Санчес се откъсна в добавеното време сам срещу вратаря, но се засуети и изстрелът му рикошира в бранител. Топката обаче попадна във Варгас, който я довкара и въпреки отново намесата на видео повторението, този път голът беше признат и Чили стартира с успех в група "В", където са още отборите на Австралия и Германия.