Кои съперници изтеглиха българските представители в Лига Европа

Кои съперници изтеглиха българските представители в Лига Европа

Отборите на - Левски София, Ботев Пловдив и Дунав Русе научиха своите съперници в турнира Лига Европа. Сензацията Дунав Русе получи мястото на ЦСКА - София в последния момент и "драконите" се завръщат в европейските клубни турнири след повече от четири десетилетия отсъствие.

Русенци ще трябва да се изправят срещу казахстанския Иртиш Павлодар, чийто треньор е Димитър Димитров - Херо. Първият двубой ще бъде на 29 юни в Казахстан, а реваншът в Русе ще се изиграе на 6 юли. Ако Дунав успее да елиминира Иртиш, следващото предизвикателство е още по-тежко, в лицето на - Цървена Звезда.

Отборът на Левски пък ще играе срещу черногорци. На 29 юни "сините" приемат Сутйеска Никшич на стадион "Георги Аспарухов". Сутйеска успя да се добере до Лига Европа чрез спечелването на Купата на страната, тъй като в крайното класиране, зае четвъртата позиция. Ако от Левски успеят да се справят с този опонент, то ще трябва да се изправят срещу силния отбор на Хайдук Сплит.

Ботев Пловдив пък се падна на Партизани(Албания). Първият двубой от Ботев ще се наложи да пътуват до Тирана на 29 юни, като реваншът ще бъде на 6 юли. При елиминиране на албанците, "канарчетата" ще трябва да се изправят срещу - Бейтар Йерусалим или унгарския Вашаш.