Германия надделя трудно над Австралия

Германия надделя трудно над Австралия

Снимка: Daily Mirror

Германия стартира с победа в Група "В" от Купата на Конфедерациите, побеждавайки Австралия с 3-2. Бундестимът откри резултата още в 5-та минута, след попадение на Ларс Щиндъл, който оползотвори асистенция на Юлиян Бранд. 

През цялото първо полувреме немците имаха контрол върху играта и създадоха немалко положения за гол, които не успяха да реализират. Пропуските им бяха наказани в 41-та минута, след гол на Том Рогич, който върна "кенгурутата" в мача. Радостта на австралийците не продължи дълго. Дузпа реализирана от Дракслер малко преди почивката, възстанови аванса на Германия. 

Второто полувреме започна с нов гол във вратата на Австралия. Леон Горетцка бе точен за 3-1 в 48-та минута, с което изглеждаше, че всякаква интрига в срещата е заличена.

В 56-та минута Юрич намали за 2-3, като голът, който отбеляза бе доста дискусионен. Въпреки намесата на видео наблюдението, видео асистентите не откриха да има нарушение на правилата, вероятно отчитайки липса на засада, но при повторенията се забелязва игра с ръка, която бе при овладяването на топката от страна на нападателя. 

До края на срещата Тимо Вернер, който се появи като смяна можеше да отбележи за 4-2, но изстрелът му попадна в горната греда и до повече попадения не се стигна. В следващите двубои в групата - Австралия се изправя срещу Камерун, а фаворитите - Чили и Германия ще премерят сили в Казан.