УЕФА и целият свят искат да прецакат ЦСКА-София

УЕФА и целият свят искат да прецакат ЦСКА-София

Вече повече от седмица, сагата с участието на ЦСКА -София в турнира Лига Европа се превръща във водеща новина. Новина, която продължава да се натрапва още повече, но вече с неучастието на клуба в Европа. 

Бученето от "Българска Армия" остава усещането, че светът се върти само около проблемите на "червените", което започва да става меко казано досадно и доста дразнещо. 

Виновници много - БФС, УЕФА, Дунав Русе, Лудогорец,Георги Градев, Владимир Путин, Доналд Тръмп, правителството и  кой ли още не, но едно е ясно, всички са против ЦСКА-София и искат да попречат на клуба да участва в Лига Европа.  Да го легитимират пред своите верни фенове, на които се втълпява от повече от година, че това е "истинският" ЦСКА, измежду всички останали ЦСКА.

След становището на КАС, че ЦСКА-София има право на база издадения лиценз от БФС да играе в Лига Европа, голяма част от "червената" общност, изпадна в луд екстаз. Екстаз, който бе отрезвен с решението на УЕФА, да се позове на 3 годишното правило, през което преминават всички новосъздадени отбори.

Това вече бе двоен шок за "армейците", нито евро битки, нито признаване на автентичността на клуба. Няма как да не си зададем следния въпрос, как за БФС, ЦСКА-София не е нов клуб, а за УЕФА е? Отговорът дойде не от кой да е, а от самия президент на БФС Борислав Михайлов, който даде повече от "ясния" отговор, че за него, разбира се и за БФС, ЦСКА-София е правоприемник на Литекс, което означава, че това не е нов отбор, но не е и Литекс, а просто отбор с ново име...

Глашатаите около Гриша Ганчев, нададоха вой до небесата, колко несправедлива структура и организация е УЕФА, как Дунав Русе и други са прецакали ЦСКА-София да участва в турнира с мръсни доноси и прочие, как феновете трябва да се дигнат до Нион и да изразят протеста си, как ще се обжалва решението на УЕФА, как трябва да се направи изключение, компромис за ЦСКА-София.

Е, компромиси  се правят само в държава като България, където се променят правилата на цялото първенство, само и само един отбор с тире по средата да играе в Първа Лига. Изключение за такива тимове в УЕФА няма, те преминават по установени наредби, които няма как да се обжалват, защото са закон, а законите в страните от Западна Европа се спазват, а не се правят промени по тях, за сметка на някой друг.