ПРОГНОЗА НА ДЕНЯ - Фенербахче - Зенит - +0.5 (АХ Зенит) (ср.коеф. от големите онлайн букмейкъри 1.76)

ПРОГНОЗА НА ДЕНЯ -  Фенербахче - Зенит - +0.5 (АХ Зенит) (ср.коеф. от големите онлайн букмейкъри 1.76)

Лига Европа се завръща днес, със срещата между Фенербахче и Зенит Санкт Петербург.  За разлика от първенството, където Фенербахче са замесени в битката за оцеляване, то в Лига Европа, клубът се представя сравнително добре. 

Турците са много силен домакин, като в последните си 11 срещи у дома(в Лига Европа), нямат нито едно поражение - 8 победи и 3 равенства. Завършиха на втора позиция в група D, с актив от 8т., като 7 от тях бяха спечелени именно в домакинските мачове.

Зенит са на другия полюс в първенството, оглавявайки класирането след 17 кръга в Русия. Те спечелиха своята група С, преодолявайки коравите отбори на Славия Прага, Бордо и Копенхаген. 

Това е първата среща между двата тима, като статистиката е на страната на домакините, които никога не са губили в Инстанбул от руски съперници, побеждавайки 2 пъти и завършвайки на равно в други две срещи. 

Въпреки че фаворит в днешния двубой е Фенербахче, ние отдаваме предимство на гостите. "Фенерите" до преди няколко кръга бяха в зоната на изпадащите в Турция, намират се в лоша форма и според нас приоритет за клуба ще бъде осигуряването на оставането в елита на Турция, за сметка на Лига Европа.

Зенит по традиция се представят силно в европейските клубни турнири и дори без Паредс, смятаме, че няма да загубят днешната среща.