ПРОГНОЗА НА ДЕНЯ - Гaна - Бенин - 1 (ср.коеф. от големите онлайн букмейкъри 1.71)

ПРОГНОЗА НА ДЕНЯ -  Гaна - Бенин - 1 (ср.коеф. от големите онлайн букмейкъри 1.71)

Отборите на Гана и Бенин излизат в първия си мач от Група F в надпреварата за Купата на Африканските Нации. Безспорно по-класният и по-опитният тим е този на Гана. "Черните звезди" са печелили четити пъти турнира, като винаги са преминавали групите и са достигали до 1/4 финалната фаза.

В редиците на Гана почти всички футболисти се състезават в силни европйски първенства(което не винаги е показател, с оглед на съставите на ДР Конго и Уганда и крайния резултат),като по-изявените имена са на - Томас Партей, Кристиан Атсу, Джордан и Андре Аю, както и ветеранът  Асамоа Гиан. 

Бенин не са се класирали за Купата на Африканските нации, от далечната 2010, като не са успявали да перминат груповата фаза нито веднъж. За срещата е наказан звездата на тима С.Сесеньон. Другото по-изестно име е на нападателят на изпадналия в Чемпиъншип Хъдърсфилд - Стивън Муние. Повечето от състава на Бенин се подвизава в местната лига. Статитиката за Бенин в срещите им от тази надпревара е доста неблагоприятна - 8 загуби от 9 мача. 

Въпреки, че турнирът за Купата на Нациите на Африка може да предостави едни от най-големите изненади, даваме нашето предположение за далеч по-опитния и класен тим на Гана.