Силно ударените от COVID -19 Лудогорец и БФС се възползваха от мярката 60/40

Силно ударените от COVID -19 Лудогорец и БФС се възползваха от мярката 60/40

Народът си го е казал много точно: Не е луд тоя дето яде баницата, луд е тоя дето му я дава. В нашата мила родина, сме се нагледали на безброй примери, на неправомерно разпределяне на средства, но всичко това, което се случва на фона на увеличаваща се криза, в която хора губят работата си всекидневно, а фирми фалират или са на ръба, то новини свързани с подпомагане на най-силния във финансов план футболен клуб в България и една от най-корумпираните организации в лицето на БФС идва в повече.

Каквото и да кажем за Лудогорец, ще бъде малко. Отборът е пълен хегемон в първенството, като този сезон (ако бъде доигран) по всяка вероятност ще спечели 9-та поредна титла. Въпреки че през годините, не липсват съмнителни срещи на клуба в родния шампионат, то отборът се е доказал с класата си по еропейските терени и все още остава единствената "бяла лястовица" във футбола в България.

Благодателят на "орлите" Кирил Домусчиев, който е смятан за един от най-влиятелните хора в бизнеса, човек който придоби НОВА Телевизия(според мнозина да осигури комфорта на властта, с която е доста близък), реши да направи "дарение" за бедни семейства в Разград и Лудогорието на стойност над 110 000лв., които ще получи по мярката 60/40.

Страхотен жест, ако не беше с държвни пари за антикризисна мярка за подпомагане на бизнеса. Какъв истински "филантроп". Нека все пак да не търсим морал, там където го няма.

Още по -покъртителен беше фактът, че БФС се е наредил на опашката за помощите и ще си напълни касичката с малко над 50 000лв. Футболният Съюз, който за над 20 години освен да се забърка в множество скандали и да опропасти футбола ни до нивото на държави "джуджета" като - Косово, Люксембург, Малта и др. ще се възползва от държавна помощ, въпреки че БФС се издържа със средства от ФИФА и УЕФА, като организациите ще изплатят милиони към централата ни през лятото заради кризата засегнала много тежко и футбола.

Все пак "нуждаещите" се пак получиха своя дял от баницата. Така или иначе, за тях винаги ще има от нея.