Прокълнат ли е Ливърпул да остане без титла в Англия?

Прокълнат ли е Ливърпул да остане без титла в Англия?

Това, което се случва с Ливърпул, сякаш е сътворено от Стивън Кинг. Кошмарът на "мърсисайдци", който трае вече 30 години има изглед да продължи в безвремието.

Тези три десетилетия, делят Ливърпул от заветната титла във Висшата Лига. Миналият сезон, Клоп успя да спечели умопомрачителните 97 точки, които се оказаха с една по-малко от шампиона Манчестър Сити. От сезон 1990/91 до днес с този точков актив, клубът щеше да бъде коронован като шампион през всяка една кампания без последните две, когато Сити постигат рекордните 100 и 98 точки. 

Нека да се върнем през 2014 година, когато воденият тогава от Брендън Роджърс тим, е на 3 крачки от това да се поздрави с трофея. Дерби с Челси на своя "Анфийлд" и победа, отдалечаваше "мърсисайдци" на 5т. пред втория Сити, само 2 кръга преди края. Едва ли някой, който се интересува и обича футбола на Острова, няма да се сети за прословутото подхлъзване на Стивън Джерард и последвалата загуба с 0-2.

Ще кажете липса на късмет, повратностите на съдбата и прочие и прочие. Какво ще е обяснението сега, когато отборът води с 25 точки пред втория Манчестър Сити и е само на 2 победи в оставащите 9 срещи до края на сезона, а светът бива сполетян от пандемия и първенството на Англия може да бъде прекратено без шампион.

Това си прилича на чиста прокоба, която тегне над "мърсисайдци".  Влизайки в обувките на феновете на "червените", изпитвам болката от факта, че след невероятният сезон и пълната доминация над всички отбори, усилията и титлата им могат да бъдат отнети от един вирус.

Белгия беше първата държава, която прекрати шампионатът, последвана от Нидерландия, а преди ден и Франция обяви, че настоящата кампания се анулира и футбол в Лига 1 и Лига 2 ще има през септември. Въпреки прогнозната дата 13 юни за рестарт на първенството, нищо не може да бъде определено като сигурно. 

Единственото, което ни остава е да чакаме. Дано най-неприятният сценарий не се сбъдне и Ливърпул да получи  своят заслужен трофей!