Обзор на седмицата - Левски на ръба на фалита

Обзор на седмицата - Левски на ръба на фалита

Поредна бедна седмица, от към спортни събития, но пък за сметка на това, се разпалиха позаспалите страсти оцветени в "синьо" и "червено". Новината, че Левски може да изпадне в несъстоятелност и да тръгне по пътя на аматьорския футбол, възбуди двете агитки, които си размениха мили думи чрез медиите. 

В кратко резюме представяме част от престрелакта, започнала от червения лагер с питания, защо отборът на народа, търси помощ от държавата? Нападките за протекции от властта и разбира се връщане в миналото с Цола Драгойчева бе задължително да бъде споменато. 

"Сините"  не се забавиха да отвърнат стреляйки в ахилесовата пета. "Тиретата" нямат думата, припознавачи и т.н., целият репертоaр за оранжевото отборче го знаем всички. Това не било кланяне на краля "Слънце", който управлява държавата и искане на милостиня, а просто кредит и обяснителен режим по-нататък. 

Без да съм фен на нито един от двата замрели гранда, ще отчета по-важното, което бе недоизказано, но намекнато в едно интервю на Васил Божков през седмицата. На въпрос, дали е бил принуден да се сдобие с акциите на Левски, Божков не отговори, като отклони въпроса за следавщо интервю, което буди размисъл в много направления. Дали пък около Гриша Ганчев, покрай който по едно време се затегна примката на властта, с арести на него и сина му, стана благодетел на ЦСКА поради голяма си любов към "червените", или поради други обстоятелства?

Най-смешното поне за мен, е амбицията на един баскетболен треньор, който очевидно няма финансовата възможност да издържа Левски, да се натяга да става собственик и да спасява "синия" клуб. Очевидно, за да тръгнеш да заявяваш нещо подобно, може да се поспори за психичното здраве на съответня човек. 

По последна информация, Първа Лига ще стартира на 5 юни, като отборите ще могат да подновят тренировъчния режим от 15 май, ако разбира се няма влушаване на епидемиологичната обстановка.

На края заършваме с хубавата новина, че от 16.05. се завръща едно от топ 5 първенствата на Еропа, в лицето на Бундеслигата. Най-интересният мач от кръга, се очква да бъде дербито на областта Рур, в което Борусия Дортмунд приема Шалке 04.