ПРОГНОЗА НА ДЕНЯ - Б. Дортмунд - Шалке 04: (Aз.Х.) над 3 гола (осреднен коеф. от големите букмейкъри 2.10)

ПРОГНОЗА НА ДЕНЯ -  Б. Дортмунд - Шалке 04: (Aз.Х.) над 3 гола (осреднен коеф. от големите букмейкъри 2.10)

След повече от 2 месеца без футбол, Бундеслигата е първото голямо първентво, което стартира в Европа. Дербито на област Рур, изправя Борусия Дортмунд срещу Шале 04. Както тази, така и всички останали срещи, ще се играят без публика, поради епидемиологичната обстановка.

Голямата пауза е причината, да гадаем за формата на отборите, но ще наблегнем на статистиката. Борусия е най-добрият домакин в първенството, като "жълто-черните" нямат загуба до момента през сезона у дома (9W, 3D, 0L), като отбелязват средно по 3.5 гола на "Сигнал -Идуна Парк", а допускат сравнително рядко, като са запазили суха мрежа в 7 от изиграните 12 домакински двубоя.

Шалке 04 от своя страна, трябва да са благодарни за прекъсването. "Кралско -сините" бяха влезли в кошмарна серия, като записаха само 1 победа в последните 10 шампионатни срещи (D6, 3L). 

Въпреки изявеният фаворит в лицето на домакините, това все пак е местно дерби, в  което всичко може да се случи(справка 2017г., когато при приблизително еднакви коефициенти с днешните и фаворизиране на Дортмунд, срещата завършва на равно, след като Борусия води   4-0 до почивката).

Залагаме на атакуващ футбол, а с играчи като Халанд(който ще има възможност да отбележи своя 12-ти гол в 11 мача) и Санчо в предни позиции, очакваме поне 3 гола в срещата, което би минимизирало риска и върне залога. 

Последни 4 срещи между двата съперника в Дортмунд:

Дортмунд - Шалке 04         2-4

Дортмунд - Шалке 04         4-4

Дортмунд - Шалке 04         0-0

Дортмунд - Шалке 04         3-2