ПРОГНОЗА НА ДЕНЯ - Б. Дортмунд - Б.Мюнхен: (Aз.Х. Дортмунд +0.5) (осреднен коеф. от големите букмейкъри 1.99)

ПРОГНОЗА НА ДЕНЯ -  Б. Дортмунд - Б.Мюнхен: (Aз.Х. Дортмунд +0.5) (осреднен коеф. от големите букмейкъри 1.99)

Голямото дерби на Бундеслигата изправя Борусия срещу Байерн в може би последния шанс за домакините, да се завърнат с пълна сила в борбата за титлата. 

Само 4т. делят "жълто-черните" от "баварците" и при победа, ще се доближат едва на точка от мюнхенския гранд, който до края на кампанията има нелека програма, гостувайки на Байер Лверкузен и приемайки коварния Борусия М'гладбах, от които загубиха по-рано през сезона. 

Гостите са фаворизирани спрямо букмейкърите, но сме сигурни, че ако Дортмунд можеше да разчита на подкрепата на "Жълтата стена", нещата щяха да изглеждат най-малкото изравнени. Въпреки липсата на верните им фенове, вярваме, че Борусия няма да загуби този важен мач.  До момента отборът е непобеден на "Сигнал Идуна Парк" от началото на сезона(10W 3D 0L), а със завръщането на - Хюмелс и Витсел за дербито, ще бъде още по-солиден. 

Загубата би означавала увеличена дистанция от 7т. и според нас, всички рискове от тима на Люсиен Фавър, ще бъдат премерени и дори мачът да не бъде спечелен , то поне да не бъде загубен. 

Даваме предимство на домакините +0.5 и продължаване на интригата за шампион  Бундеслигата.