ПРОГНОЗА НА ДЕНЯ - Турция - Италия:гол/гол (осреднен коеф. от големите букмейкъри 2.27)

ПРОГНОЗА НА ДЕНЯ -  Турция - Италия:гол/гол (осреднен коеф. от големите букмейкъри 2.27)

След пауза от една година, породена от пандемичната обстановка около COVID-19, Евро 2020 стартира със срещата между Турция и Италия. Последният двубой между двата отбора на Европейско първенство, бе спечелен от "адзурите" на Евро 2000, побеждавайки с 2-1 южните ни съседи.

Турците имат малшанса срещата да се играе в Рим на "Стадио Олимпико", като от 10 срещи в столицата на Италия, те нямат нито една победа, регистрирайки 7 поражения и 3 равенства. Лошите новини за тях продължват с друга мрачна статистика, която отбелязва, че последните им 4 откриващи срещи на европейски първенства са се оказвали винаги на губещата страна. 

От друга страна, Италия е губила само веднъж откриващия си двубой на европейско първенство от 8 срещи, като постига 4 победи и 3 равенства в останалите мачове. 

Въпреки че Скуадра Адзура излиза за сблъсъка  след поредица от 8 срещи без допуснат гол, очакваме, че тази вечер това няма да е така. Головата машина , която изведе Лил до шампионската титла на Франция - Бурак Йълмъз, футболисти като Като и Чалханоглу имат необходимата класа да накажат италинците. 

Тимът на Манчини от своя страна разполагат с доста класа в атака. Чиро Имобиле знае как се бележи на този стадион, на който излиза с екипа на Лацио. Лоренцо Инсиние, Николо Барела и  Берарди внасят още потенциал и креативност в предни позиции. 

Прогнозата ни е за попадения в двете врати.