Чембърлейн пропуска Евро 2016, Уелбек под въпрос

Чембърлейн пропуска Евро 2016, Уелбек под въпрос

Играчите на Арсенал  - Алекс Окслейд-Чембърлейн и Дани Уелбек, по всяка вероятност ще отпаднат от състава на Рой Ходжъсън за предстоящото Европейско първенство във Франция.

Чембърлейн се очкаваше да се възстанови от контузия за срещата на Арсенал срещу Манчестър Сити миналата седмица, но халфът не е могъл да преодолее травмата в коляното. Според думите на неговия мениджър в Арсенал, младокът би бил готов отново за игра, в началото на месец юли. 

Чембърлейн получи контузията си в коляното в края на месец февруари, в срещата на "артилеристите" в Шампионската Лига срещу Барселона.

За разлика от своя колега в халфовата линия, при Дани Уелбек има минимален шанс да се възстанови за Евро 2016. Нападателят получи контузия в подколянното сухожилие, заради което напусна принудително терена, в последната среща на Арсенал срещу Сити, която завърши   2-2.

Рой Ходжсън трябва да обяви своя състав във вторник, като ако Уелбек няма да може да преодолее неприятната контузия, слухове вкарват като негов заместник нападателя на Уест Хям - Анди Керъл.

Англия е в група В, където ще се изправи срещу отборите на - Русия, Словакия и Уелс.