Всичко е ясно и в Лига 1

Всичко е ясно и в Лига 1

Сезонът във Франция завърши. Интрига за първото място липсваше за поредна година. ПСЖ отново нямаше конкуренция, а в последния си мач за шампионите срещу Нант, Златан Ибрахимович отбеляза две попадения за успеха на парижани с 4-0 и по този начин шведът се сбогува подобаващо.

Ясни станаха и участниците в Шампионската Лига. Олимпик Лион си спечели правото да играе директно в групите, а Монако ще премине през пресявката на елиминационния кръг. Въпреки страхотния сезон, който направи Ница, отборът ще се задоволи с участие в Лига Европа, след като едва две точки не им достигнаха,  да се преборят с "монегските" за третата позиция, на която щяха да се озоват, заради по - добрата си голова разлика. В срещата за място  Лига Европа, Сент Етиен загуби домакинството си на Лил с 0-1 и завърши на шеста позиция. След успеха, Лил ще имат право да се борят за участие в групите на Лига Европа, а за Сент Етиен остава надеждата ПСЖ да спечели Купата на Франция, което би им дало излаз по европейските терени.

От елита на Франция изпаднаха тимовете на: Реймс, Газалек Аячо и Троа. В най - високото ниво на френския футбол се изкачиха от Лига 2 отборите на - Нанси, които спечелиха дивизията, Дижон и Метц.