От "Съблечи се бе!" до "Сваляйте фланелките!"

От

Отборът на Левски и неговите фенове изживяват едни от най - тежките моменти в своята история. Още по - неприятното е, че на връх 100-годишния юбилей, тимът от "Подуене" е в абсолютен колапс.

Левски няма да спечели нито купата на България, нито титлата, а освен това, няма да се добере и до местата даващи право на участие в Европа. Да не пропускаме, че и ремонтът на "Герена" е забатачен и един господ знае, дали ще се намерят пари за него. За капак на всичко, "сините" допуснаха 4 поредни загуби от вечния враг ЦСКА, позволявайки на Стойчо Младенов на два пъти да вдига гордо трите пръста. Последното поражение на "сините" от ЦСКА бе 12-то за сезона, което е анти - рекорд. През тази кампания, дванайсете поражения са прецедент, който се случва за първи път от 100 - годишната история на "отбора на на народа". Феновете на Левски няма да могат да гледат своите любимци в евротурнирите за първи път от 1990г. (24г.).

Обаче нямат ли вина именно феновете на Левски, за състоянието на тима в момента? Прословутите "качулки", които съблякоха Ивайло Петев по - толкова грозен начин, изиграха до голяма степен роля в "светлите бъднини" на "сините". С какво са виновни те? "Ултрасите" на Батков, не на Левски, не са виновни с нищо. Те просто изпълниха поръчка, която им бе спусната отгоре. Какво е целяла тази поръчка ще попитате? Отговорът е пред очите на всички, които искат да го видят. Целта бе да се подлее вода на Наско Сираков, който доведе Петев, а всички знаем, хронологията на събитията след това.

Бегъл поглед в първенството на Кипър ни показва, че отборът, който пое бившият треньор на Лудогорец, води люта битка за титлата. В последните си 7 изиграни срещи, АЕЛ Лимасол постигна 6 победи и 1 път е завършил на равно, преди да дойде тежката загуба с 3-0 от основния претендент АПОЛОН, с което и двата състава се изравниха на върха, но АЕЛ е с по - лоша голова разлика. 

След скандалната случка, която доведе до позорното изгонване и разсъбличане на Ивайло Петев от 5-6 момчета с качулки, то всички останали хиляди фенове и фенчета, едва ли не адмирираха по форумите на спортните сайтове, тази гнусна и подла постъпка с коментари, които оплюват Петев като "мръсен чорбар" и прочие и прочие. Е честито фенове на Левски, вместо да ви води един от най - успелите треньори в "А" група, специалистите Антони Здравков и "Топчо" показаха какво заслужавате. Вместо да излезете на протест и да покажете на човека с мустака, че не неговите 5-6 човека са хилядната агитка на Левски, вие се възхищавахте и подкрепяхте тази помия, която изтече в цял свят. 

Сега с разсъбличането на отдавна изпадналия от големия футбол Валери Божинов пред сектор Б, който често сваля фланелка или риза в някоя от чалготеките в София, си мислите, че ще поправите непоправимото. Лошо е за младите момчета, които сърбат попарата, надробена от бездарните чужденци и некадърната политика водена от адвоката. Дано младоците се съвземат, защото наистина показват качества и ако има спасения от дупката, в която е попаднал Левски, то те ще бъдат в основата на избавлението.

"Ей Богу", кога ще бъде съблечен, който трябва на "Герена"?