Краят на сезоните в Европа, доведе и до край на кариерите на някои играчи

Краят на сезоните в Европа, доведе и до край на кариерите на някои играчи

Снимка: www.mirror.co.uk

Големите първенства по Стария Континет приключиха или приключват. Шампионите на всякъде са известни, както и съдбата на изпадащите отбори, тимовете спечелили промоция от по - долна дивизия или квота за Евро турнирите.

Из между всички процеси, които затварят цикъла на един футболен сезон, идва краят и на кариерите на успелите футболисти, оставили много хубави спомени и емоции в сърцата на феновете. 

Само от Арсенал, трима играчи окачват футболните обувки на стената. Чешкият полузащитник Томаш Росицки, Микел Артета, както и Матио Фламини. 

Тим Хаурад от Евертън също прекратява своята кариера на Албиона, но американският страж, по всяка вероятност ще се завърне в своята родина. 

В Италия Мирослав Клозе напуска Лацио, но въпреки това, може да продължи да се съзтезава в САЩ. От футбола се оттеглят легендата на Удинезе Антонио ди Натале. Нападателят прекара цели 12 години в Удине, като в последният си мач,  реализира точно  изпълнена дузпа срещу Карпи. 

Кристиан Абиати, който прекара 15 години в Милан също сложи край н футболната си кариера. Ветеранът спечели с "росонерите" Шампионската Лига през 2003 година.