"50 години номер 8" предостави много емоции и страхотно шоу

Снимка: http://www.sportal.bg

Христо Стоичков отпразнува своя юбилей на препълнения Национален Стадион "Васил Левски". За събитието на "Камата", бяха дошли цяла плеяда от звезди и негови приятели, които бяха разделени на два отбора - отбора на Стоичков и отбора на звездите. 

В отбора на Ицо играха негови съотборници и приятели от лято 94 като - Красимир Балъков, Йордан Лечков, Емо Костадинов, Наско Сираков, Бончо Генчев. Неговият добър приятел Хаджи, звездите на националния ни отбор от близкото минало Митко Бербатов и Мартин Метров, както и бъдещето в лицето на Георги Миланов също присъстваха на терена. Там бяха и негови съотборници от Барселона и Парма. 

В отбора на звездите личаха имената на футболисти като - Паоло Малдини, Жан Пиер Папен, Хорхе Кампос, Карлос Валдерема, Диметрио Албертини, Мауро Каморанези, Иван Саморано, Кристиан Карембьо и още много велики играчи.

Юбилеят започна с минорно настроение. Христо Стоичков почете паметта на своя добър приятел Трифон Иванов и "камата" не можа да сдържи сълзите си. Той подари на дъщерите на Туньо в знак на съпричастност, фланелки с неговия номер и този на баща им. Целият стадион потъна в скръб заедно с легендарната осмица за няколко минути. След този тежък емоционален момент срещата започна като над 42 000 зрители скандираха на крака името на Стоичков.

В 10-та минута Красимир Балъков вкара първия гол след удар от далечна дистанция. В 14-та минута, Ицо прекрати срещата, за да отдаде почит на паметта на великия Йохан Кройф, което бе поредния емоционален момент. Под проливния дъжд, който не спря да се излизва почти през цялото време, Хорхе Кампос направи няколко много добри спасявания, разочаровайки Ицо пред гола. Атанас Узунов бе съдия на срещата. Той реши да не мъчи много футболните ветерани и въпреки, че полувремената бяха по 40 минути, свири малко по - рано, давайки почивка на участниците в спектакъла.

През втората част Митко Бербатов удвои резултата след асистенция на Стоичков в 42-та минута.  Комбинация между Бербо и Мартин Петров доведе до трети гол във вратата на звездите в 52-та минута.  Докато Христо Стоичков обикаляше целия стадион, изритвайки редица футболни топки като подарък на публиката,  Людовик Жули успя да намали резултата в 64-та минута. Малко по - късно, Мартин Петров бе съборен напълно съзнателно от стража на отбора на звездите в наказателното поле, а Атанас Узунов очакваше именно този момент, за да покаже бялата точка.

Христо не сбърка и прати топката до гредата за крайния резултат от 4-1. След попадението му мачът приключи. Краят на този спектакъл бе уникално пиротехническо шоу, с което завърши  "50 години номер 8", но емоциите и спомените от легендарната левачка, ще останат завинаги в нас.