Ювентус трябваше да мине през продълженията, за да вдигне и Купата на Италия

Ювентус трябваше да мине през продълженията, за да вдигне и Купата на Италия

Ювентус написа нова страница в историята на Серия А и в своята история. Клубът стана единственият, който печели всички отличия в два поредни сезона в Калчото.

Успехът на "бианконерите" не дойде никак лесно. През целия мач пред момчетата на Масимилиано Алегри не се откриха много възможности. Милан пресираше от първата до последната минута "черно-белите", като не им оставаше никакви шансове да създадат опасност за гол. Нещо повече, "росонерите" доминираха и можеха да спечелят толкова важния за тях трофей, но късметът им изневери при открилите се положения пред Нето.

До голове не се стигна в редовното време и двата отбора трябваше да изиграят две продължения по петнайсет минути. В тях резервите на "Старата Госпожа" Куардадо и Мората комбинираха, като последният завърши с прецизен изстрел в 110-та минута, който потопи Милан в сълзи и донесе на Юве нова купа за сезона.

След поражението, Милан загуби възможността да спечели трофей за трета година, а с това и шансове за участие по европейските турнири. На тяхно място, за Лига Европа ще се бори Сасуоло. 

Това е 11-та Купа на Италия, която печели Ювентус в своята история.